CULTURAL DIVERSITY AND COLLABORATIVE PRODUCTION IN THE POINT OF CULTURE OF SANTA CATARINA FEDERAL UNIVERSITY

Authors

  • Clóvis Montenegro de Lima Universidade Federal de Santa Catarina
  • Alessandra Galdo Universidade Federal de Santa Catarina
  • Marilia Bittencourt Universidade Federal de Santa Catarina
  • Tahiná Lameiras Diniz Universidade Federal de Santa Catarina

Keywords:

Diversidade cultural, Produção colaborativa, Pontos de Cultura, Pontão de cultura, UFSC.

Abstract

This article describes is the process of deploying the Point of Culture in UFSC. Are presented strategy and guiding concepts of Points of Culture, of Ministry of Culture. The concept of cultural diversity is enshrined in the UNESCO declaration of 2002. The collaborative production is supportive manner of collective action, which may be enhanced by the use of new information and communication technologies. The deployment of Point can expand access and active use of cultural production means in the University and facilitate the implementation of Points of Culture in Santa Catarina state. It follows that UFSC should use the concept of cultural diversity and incorporate it in their actions, including vocational training, and that the Point should interact and cooperate with the networks of cultural production and economic solidarity to preserve and promote cultural diversity

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Author Biographies

Clóvis Montenegro de Lima, Universidade Federal de Santa Catarina

Possui graduação em Medicina na Universidade Federal de Santa Catarina (1986), mestrado em Administração Hospitalar e de Sistemas de Saúde na Fundação Getúlio Vargas - SP (1993), mestrado em Ciência da Informação na Universidade Federal do Rio de Janeiro (1992), doutorado em Ciência da Informação na Universidade Federal do Rio de Janeiro (2005) e doutorado em Administração de Empresas na Fundação Getúlio Vargas - SP (2000). Atualmente é professor adjunto da Universidade Federal de Santa Catarina.

Alessandra Galdo, Universidade Federal de Santa Catarina

Mestranda do Programa de Pós-graduação em Ciência da Informação da Universidade Federal de Santa Catarina.

Marilia Bittencourt, Universidade Federal de Santa Catarina

Bolsista do PIBIC UFSC 2007/2008.

Tahiná Lameiras Diniz, Universidade Federal de Santa Catarina

Bolsista do Pró-extensão UFSC 2007.

Published

2008-09-03

How to Cite

de Lima, C. M., Galdo, A., Bittencourt, M., & Diniz, T. L. (2008). CULTURAL DIVERSITY AND COLLABORATIVE PRODUCTION IN THE POINT OF CULTURE OF SANTA CATARINA FEDERAL UNIVERSITY. PontodeAcesso, 2(2), 139–154. Retrieved from https://periodicos.ufba.br/index.php/revistaici/article/view/2677

Issue

Section

Artigos